Tények és tévhitek a sörhasról

Fogyókúra-Diéta  No comments

fogyókúrás tippek

Bár már benne járunk a télben, sosincs elég korán elkezdeni az áhított „beach-body” kialakítását, hiszen nyáron, akarjuk vagy sem, a bájaink sokkal jobban közszemlére vannak téve, mint azt szeretnénk. A hölgyek egyik legnagyobb problémája az alakjukkal kapcsolatban a has-tájékon keresendők. Míg a nők többsége hajlandó szemet hunyni a saját vastag combjai vagy nagyobb feneke fölött, a hasnak –ahogy azt a tapasztalatok mutatják- nincs pardon. Az igazsághoz viszont az is hozzátartozik, hogy a szóban forgó testrészünkre kúsznak fel a legészrevétlenebbül – és a leggaládabbul- azok a fránya pluszkilók.

Abban az esetben, ha a hasfal kemény és kidudorodó, a társadalom a korántsem dicsérő jellegű „sörhas” megnevezéssel illeti a jelenséget. A sörhas nemtől és kortól függetlenül szedi az áldozatait, és amint a legújabb kutatások bebizonyították, az égvilágon semmi köze sincs a söriváshoz. De akkor mitől alakul ki ez a cseppet sem esztétikus jelenség? Nos, nem titok, hogy egy bizonyos kor után az ember emésztőrendszere lassabb tempóra vált. Ez a bizonyos kor sajnos nem a +50-et jelenti, a fenomén ugyanis a harmincas éveikben járó hölgyeket és urakat érinti a leginkább. Mivel az anyagcsere lelassul, több mozgásra, vagy legalábbis kevesebb kalória-bevitelre van szükségünk ahhoz, hogy megtartsuk a súlyunkat.

Bizony, ebben az életkorban komplett életmódváltásra van szükség, ha nem szeretnénk elhízni, illetve egy sor kellemetlen betegséget előidézni magunknak. No de vissza a sörhashoz! A rendszeres mozgás és a megfelelő kalória-bevitel hiányában keletkező súlytöbblet hol másutt, ha nem a hasunkon rakódik le! Mivel semmi sem áll a csúnya hurkák megszületésének az útjába, az így keletkező zsigeri zsírok körülölelnek minket, létrehozva a sörhas-jelenséget. Az, hogy nem szép látvány, már csak hab a tortán, hiszen ezek a zsigeri zsírok a szervezetre is ártalmasak. Ha nem teszünk ellenük, hamarosan az ajtón kopogtatnak majd a szív- és érrendszeri problémák, de a diabétesz sem várat magár sokat. A sörhas egyébként a megereszkedett és lazábbá váló belek hatásaképp is kialakulhat.

Ha a belek veszítenek a rugalmasságukból, és nincs körülöttük megfelelő izomtömeg, ami kordában tartaná őket, látványosan nő a hasi körfogatunk is. Van-e kiút? Bizony, van, de azért tenni is kell! Mivel a zsigeri zsírok ősellensége a rendszeres mozgás, mi se legyünk restek, álljunk fel a számítógép monitorja elől, és szánjunk legalább fél órát a napunkból a mozgásra. Ha így teszünk, a sok bosszúságot és fejfájást okozó sörhas is hamarosan a múlté lesz! Bónusz tipp: hihetetlen, de mégis bebizonyították, az elegendő alvás is hatékonyan felveszi a harcot a sörhassal. A tökéletesnek kikiáltott 8 órás aktív pihenés tehát az alakformálásban is kiveszi a részét- éljünk hát a lehetősséggel, és aludjunk eleget.

Print Friendly, PDF & Email