Laktózmentes élelmiszerek a változatos étkezésért

Fogyókúra-Diéta  No comments

Az anyagcsere betegségek közül a laktózérzékenység, vagy más néven laktózintolerancia a legelterjedtebb. Egyes országokban akár a felnőtt lakosság 90%-át is érintheti. A laktózmentes élelmiszerek fogyasztása nagyszerű lehetőséget biztosít számukra is, hogy ne kelljen lemondaniuk kedvenc ételeikről.

A laktóz egy cukor, amely a tejben és tejtermékekben található. Ezt a cukrot a szervezet nem képes lebontani a laktózérzékenységben szenvedőknél. Ezért különböző kellemetlen tünetet okoz, ha ilyen ételeket fogyasztanak.

A laktózmentes élelmiszerek beszerzése ma már igen egyszerű. Rengeteg bio szaküzlet foglalkozik a forgalmazásukkal. A naturvidek.hu webáruház virtuális polcain is többféle hasonló termék található. A tej sok étel nélkülözhetetlen alapanyaga.

De van lehetőség olyan, tejhez hasonló készítményekkel helyettesíteni, amelyek nem tartalmaznak tejcukrot. A laktózmentes élelmiszerek fogyasztása rendkívül egészséges, ezért bátran használható azok számára is, akik képesek megemészteni a tejet is.

Print Friendly, PDF & Email