Kategória Feng shui

Mit mondanak számunkra a Fengshui szimbólumok?

2013-10-07 Feng shui

A Feng shuiról manapság meglehetősen sokat hallhatunk, ugyanakkor az is igaz, hogy ennek – nevezzük módszernek – számtalan követője akad, s a követők tábora egyre csak nő! Az emberek a Fengshui szimbólumoktól számtalan dolgot várnak. Van, aki a tanulmányi eredményein szeretne ilyen módon javítani, van, aki a szerelmet szeretné bevonzani, de természetesen olyanokból is rengeteg van, akik kizárólag az egészségre összpontosítanak. A Kínaiak esetében a Fengshui szimbólumoknak óriási jelentősége van a mai napig, s ennek a kultúrája az európai emberek között is elterjedőben van. Arról van szó tehát, hogy bizonyos mágikus erőkkel felruházott tárgyak, a lakás, vagy ház különböző területeink vannak elhelyezve, így téve az ingatlant és a benne élő embereket kiegyensúlyozottá, egészségessé és boldoggá.

Olvasd Tovább

A Feng Shui térkép használata

2013-06-10 Feng shui

Feng shui iránytű

Feng shui iránytű

A Feng Shui térkép manapság egyre gyakrabban hangzik el az emberek szájából, s ez nem is csoda, ugyanis ezzel a módszerrel óriási változásokat érhetünk el. A Feng Shui térkép használata azonban egyáltalán nem egyszerű. Alapvetően két lehetőség közül választhatunk, s ha a nehezebbiket választjuk, akkor mindenképp érdemes egy oktatásra is ellátogatnunk, mert a nélkül nagy valószínűséggel nem fogjuk majd megfelelően használni a Feng Shui térképet! Az egyik módszer a bágua módszer, amelyet sokszor három ajtós módszernek is hívnak. A Feng Shui térképet ha ezzel a módszerrel olvassuk, akkor könnyebben feldolgozzuk majd a kívánt adatokat, s kétségtelen, hogy gyorsabban is. Ezt a technikát a tengerentúlon fejlesztették ki, így abszolút közel áll a nyugati kultúrához és felfogáshoz is.

Olvasd Tovább

A feng-shui nagy szerepet kap a lakberendezésben

2013-02-24 Feng shui

A feng shui óriási szerepet játszik a lakberendezésben

A feng shui óriási szerepet játszik a lakberendezésben

A keleti kultúrákban több ezer éves hagyománnyal rendelkező szokások mára megjelentek az európai országokban is. Tipikus példaként a lakberendezés terén használt feng-shui említendő. A legnagyobb jelentősége a harmonikus élettér megalkotásában van.

Mindent úgy kell kialakítani, hogy a csí szabadon tudjon áramolni, ami az életenergia. Ennek megfelelően kell megválogatni a bútorokat, tájolni a helyiségeket. Az alapnézet szerint nem jó szögletes elemek alkalmazni, mert azok megakadályozzák a csí akadály nélküli áramlását.

A víz és a tűz a feng-shui legfőbb két eleme, ami a yin és a yang. A víz alkotóelem a nőiességet jeleníti meg, míg a tűz a férfias oldalt.

A lakberendezés terén a Baguas térkép segítségével tudjuk otthonunkat a lehető legharmonikusabban berendezni. Nyolc részre van osztva, melyek a következő elnevezéseket viselik: karrier, barátok, gyermekek, szerelem, hírnév, gazdagság, egészség, bölcsesség. Mindig úgy kell használni, hogy a karrier legyen a bejárati ajtó felől.

Olvasd Tovább

A jóga, a reiki és a feng shui jelentősége a lélek ápolásában

2013-01-21 ÉletmódFeng shuiJógaPránanadiReiki

A mai világban egyre több emberre igaz az, hogy valamilyen lelki eredetű gonddal küzd, melyekkel nehéz szembeszállni. Egy drasztikus életmód váltással röpke idő alatt tudunk megszabadulni azoktól a bajoktól, melyek nem fizikai, hanem lelki eredetűek.

Rengeteg keleti módszer terjedt el már a nyugati világban, így nálunk is, melynek az alapja a meditálás. Ennek a célja az, hogy a test egyensúlyba kerüljön a lélekkel és az így kialakuló harmóniától az egyén boldog és elégedett életet élhessen.

A jóga a gondolatok összpontosítására és rendezésére épül egy meditációs jellegű gyakorlat keretében. A feng shui módszere abban segít, hogy milyen lakhelyet alakítsunk ki magunknak, hogy abban a legharmonikusabb életet tudjunk kialakítani.

Olvasd Tovább