Budapesti szállások olcsón, ha turistáskodni megyünk

budapesti szállások olcsón

Fővárosi látogatásunk alkalmával, első látásra azt tapasztalhatjuk, hogy mélyen a zsebünkbe kell nyúljunk, hogy kulturált körülmények között eltöltsünk néhány éjszakát. Ha jobban utánajárunk, akkor viszont láthatjuk, hogy budapesti szállások olcsón is foglalhatóak. Az 5 csillagos szállodák természetesen így egyből kiesnek az opciók közül. Habár last minute akciókkal még akár ezen típusok között is lelhetünk kedvező ajánlatokat. Ne áltassuk viszont magunkat, egy-egy ilyen szoba sohasem lesz olyan összegekben elérhető, mint például egy apartman helységei! A budapesti szállások olcsón inkább efféle kategóriákban keresendők.

Ez persze így van rendjén, hiszen bárhogy is nézzük, a budapesti szállások olcsón nem kifejezetten luxuslétesítmények. Viszont, aki azért látogat országunk legnagyobb településére, hogy felfedezze annak szépségeit, az nem sok időt fog a szállóban tölteni. Ez a több mint 1,7 millió lelket számláló betonrengeteg ugyanis rengeteg csodahelyet rejt. Történelmi emlékhelyek, szobrok és emlékművek, templomok, katedrálisok, építészeti remekművek, színházak, tematikus múzeumok, festői sétálóövezetek várják a turistákat. Ezek nagy része teljesen költségmentesen megtekinthető.

Mivel budapesti szállások olcsón is vannak, a teljes kirándulás egészen gazdaságosan is megvalósítható. Ne hagyjuk ki az Országházat, ami a Duna budai oldaláról a legimpozánsabb. Ha már a folyó nyugati oldalán vagyunk, tegyünk egy nagy sétát a Halászbástyánál is, járjuk körbe az egész várat! Ha a kondíciónk engedi, mindenképp másszunk fel a Gellért-hegy tetejére, hiszen innen a kilátás semmihez sem fogható! A hidak mindegyike megér egy-egy misét, különösen festői a Széchenyi Lánchíd. Az eggyel északabbra lévőt se szalasszuk el, hiszen lábánál fekszik a kellemes gyaloglásokat ígérő Margit-sziget! A nevezetességek közelében viszont aligha vannak budapesti szállások olcsón.

Keresgéljünk inkább a kicsit távolabb eső kerületekben, ha például valamilyen vendégházba szeretnénk álomra hajtani a fejünket. Hostelek azonban a központban is akadnak egész jutányos árakon. Ezek általában eléggé szűkösek és az sem kizárt, hogy idegenekkel kell osztoznunk a téren és a fürdőszobán. Budapesti szállások olcsón teljes lakásként is hozzáférhetőek, méghozzá. Ez alatt azt kell érteni, hogy magánszemélyek, akik valamiért aktuálisan nem laknak ott, nem állandó bérlőknek, hanem átutazóknak adják ki az ingatlant. Ezek sajnos nem minden esetben esnek a budapesti szállások olcsón kategóriába, ugyanakkor többnyire teljes kényelemmel és magánszférával kecsegtetnek.