Kategória Autó

Olcsó téligumi kapható

Autó  No comments

A téli időszak szinte mindenhol csúszós utakat és hideg időszakot tartalmaz. A törvény szerint, plusz 7 Celsius fok alatt kötelező felrakni a téli abroncsokat. Olcsó téligumi azonban szezon elején nem kapható, vagy ha mégis, azok minőségben a gyengébb kategóriákhoz tartoznak.

Természetesen figyelembe kell venni sok tényezőt, hiszen aki nem tudja megengedni magának a drága termékeket, annak csak ez az alternatíva marad. Az olcsó téligumi azonban sok hátránnyal is járhat, hiszen a tapadás és az abroncs minősége nem biztos, hogy megfelelő lesz.

Olvasd Tovább

Szépség és szörnyeteg a Corvette

Autó  No comments

A Chevrolet márkanév talán mindenkinek ismerős, az új széria nevét is biztosan sokak megjegyzik rövid idő alatt. A rövid idő alatt pedig értsük azt, hogy az új Corvette széria szerelem első látásra.

Bárki, aki azt hiszi, hogy a szépség a tudatlanságot sugallja, azt biztosan kiábrándítja majd ez az új csúcskategória, hiszen az alapcsomaggal jár minden olyan, ami egy izomautót izomautóvá tesz. Az új márka nemcsak szemet gyönyörködtető, hanem már az alapcsomagban benne van a nem egy, kettő vagy három, hanem itt már a négyszáz és a hatszáz lóerő is dukál.

Olvasd Tovább

Kinek kötelező az ADR vizsga?

Autó  No comments

ADR vizsga

Az ADR alapképzésre akkor szükségszerű, ha veszélyes termékek szállításával foglalkozunk, vagy olyan fuvarozást vállalunk, amelyik küldeménydarabos vagy ömlesztett változatban történik. A tartányos jármű nem ebbe a kategóriába sorolható szállítmányozási eszköznek tekinthető. Az ADR vizsga tehát a veszélyes áruk nem tartányos szállítására vonatkozik. Vannak olyan áruk, amelyek csak ilyen feltételek mellett szállíthatóak el egyik helyről a másikra, így aki nem rendelkezik egy sikeres ADR vizsga bizonyítványával, az sajnos nem tud ezen a téren érvényesülni. A szabályos munka elvégzését csak így tudja kivitelezni.

Olvasd Tovább

A megfelelő kapuvasalat kiválasztása

Autó  No comments

kapuvasalat

Garázskapu tervezésénél nem szabad kihagyni a megfelelő vasalatokat sem, hiszen ezek nélkül nem fog hatékonyan működni az egész rendszer. Alapvetőnek számít egy zár kiválasztása, legyen az mechanikus vagy elektromos szerkezetű. Az elektromos zárak között is vannak többféle típusúak. Nagyon népszerűek az impulzusos, kikapcsolható elektromos zárak. Ezek mellett, a kapuvasalat méretéről sem lehet megfeledkezni, ami lehet rövid, hosszú vagy keskeny. Ha megvan a zár, akkor a forgáspontokat kell szemügyre venni. A legtöbben az állítható forgáspont után érdeklődnek. A csavarozható talppal rendelkező kapuvasalat mellett, természetesen rögzített forma is kapható.

Olvasd Tovább

Új technológiával készült Vredestein téli gumi

Autó  No comments

Vredestein téli gumi

A Vredestein nemrég mutatta be a legújabb téli gumi keverékét, aminek köszönhetően még előkelőbb helyre sorolhatják be magukat. A szakemberek azon fáradoznak, hogy biztonságos közlekedést tudjanak megvalósítani a legszélsőségesebb téli időjárási körülmények között is, így hideg, nedves, csúszós utakkal is képes felvenni a harcot. A Vredestein téli gumi gumikeveréke különleges, egyedinek is tekinthető, amihez egy új keverési technológiát is kifejlesztettek. A téli abroncs oldalirányú barázdái vállrészben apróbbak, finomabbak lette, így még nagyobb stabilitást tud biztosítani vezetés közben.

Olvasd Tovább

Biztonságos közlekedés téli gumiabroncsokkal

Autó  No comments

A megfelelő gumiabroncsokkal való közlekedés biztonságossá teszi az autóval való közlekedést, mindenki számára. Nem hiába vált kötelezővé a hideg beáltával a gumicsere, mivel igen nagy fontossága van. Sokan még így sem veszik komolyan ezt a feladatot és próbálják ezt késleltetni, mondván, hogy ”még ráérnek, nincs még annyira hideg”. Ha meg szeretne győződni ennek fontosságáról, akkor ne késlekedjen és olvasson utána a teligumit.hu oldalunkon!

Olvasd Tovább

Biztonságos közlekedés minőségi gumikkal

Autó  No comments

Minden évszakban igen fontos, hogy a megfelelő gumiabroncsokkal közlekedjünk. A megfelelő gumik biztosítják a biztonságos közlekedést. Mivel nehéz időket élünk sokan úgy próbálnak spórolni, hogy nem veszik figyelemben a gumik élettartamát, sem az évszakok váltakozását. Ez veszélyezteti a közlekedők biztonságát. Ha többet szeretne tudni a gumiabroncsok helyes használatáról, akkor lépjen fel a teligumit.hu oldalra és rengeteg információra tehet szert.

Olvasd Tovább

Téli gumi széles választékban

Autó  No comments

Az eltérő márkájú autók eltérő tulajdonságokkal rendelkeznek. Nem minden alkatrész felel meg az eltérő típusú autók számára, ezért fontos, hogy kiválasztásukkor ügyeljünk a részletekre is. A teligumit.hu felületén számos abroncs megtalálható. Minden autómárkához és típushoz elérhető a megfelelő téli gumi. A gumik esetében ügyelni kell a méretre és a tulajdonságokra is. Vásárláskor meg kell vizsgálni a tapadási adatokat, ügyelni kell a zajszintre és az üzemanyag fogyasztásra is.

Olvasd Tovább

Nyárigumi tesztek azoknak, akik tapasztaltak a vezetésben.

Autó  No comments

A járművünk állapotáról mindig gondoskodnunk kell, hiszen nem mindegy, hogyha egy hosszabb útra készülünk. Nem szeretné senki sem ha olyan meglepetés érné, mely egy műszaki hibát jelöl útközben. Még itthon is nehéz jó szerelőt találnunk, hát még külföldön. A nyárigumi tesztek segítségükre lehetnek egy jó fajta autógumi megválasztása során. Ezek a tesztek történhetnek vizes pályán is, de akár csak bóják között szlalomozva. Egy ilyen tesztet nemcsak a gumik állapotának felméréséhez próbálhatunk ki, hanem magáért az élményért. Egy vizes pályán csúszkálni nagyon nagy élmény lehet. Eközben pedig még a vizes úton való autózást is gyakoroljuk.

Olvasd Tovább

Elektromechanikus vezérléssel működő váltózár

Autó  No comments

Rendeljen olyan váltókarzárat, ami egy magasabb szintre emeli az autója biztonságát. Van olyan zárszerkezet, amihez még kulcsokra sincs szüksége, ennek a modellnek a zárása és nyitása elektromechanikus vezérléssel történik. A zár beszerelésénél, összekötik a műszerfal egy adott pontjával, tulajdonképpen egy kódolt microchip-el hozható működésbe a védelmi eszköz. A váltózár teljes mértékben diszkrét és szinte észrevehetetlen. A váltózár fejlesztése és gyártása teljes mértékben a különböző autótípusokhoz vannak igazodva.

Olvasd Tovább