Amikor a válás a jó döntés

Életmód  No comments

család

Bátran kijelenthetjük, az élet nagy mérföldkövei között az esküvő kiemelkedő fontossággal bír. A nagy nap, amikor örök hűséget fogadunk a szerelmünknek, valóságos örömünnep, feledhetetlen és felbecsülhetetlen értékkel bíró esemény. Ezen a napon bizony a szerelmesek közül egyik fél sem gondolja, hogy az eskü, amit tesznek, talán nem szól örökre. Bizony, az esküvőn elképzelhetetlen, hogy az addig oly idilli kapcsolat egyszer megromlik, sőt olyannyira tönkre is megy, hogy várjuk a napot, amikor végre végleg búcsút inthetünk a másiknak. Manapság világszerte egyre több a válás, amin tulajdonképpen nem is lehet csodálkozni, tekintve a szabad akarat és véleménynyilvánítás eddig soha nem tapasztalat hatalmasságát.

Ennek persze megvannak a jó és a rossz oldalai is. Az idősebbek megvetően és szomorúan csóválják a fejüket a válófélben lévő fiatal párok láttán, mondván, bizony az ő idejükben, néhány évtizede az emberek inkább megjavították a dolgokat, és nem dobtak ki mindent oly gyorsan a szemétbe. Való igaz, vannak szép számmal olyan helyzetek, amikor a válást még simán helyre lehetne hozni, ha a házastársak megpróbálnának engedni az „egóból”, viszont az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy akadnak olyan szituációk is, amikor a válás nemcsak, hogy indokolt, de egyenes törvényszerű is. Abban az esetben, ha valóban nem az életünk szerelme mellett kötöttünk ki, a válás után rengeteg esély adatik az Igazi megtalálásához.

Ha a házasság már jó ideje rossz, azaz negatív érzelmeken kívül nem „ajándékozza” meg a házastársakat, a depresszió és a frusztráltság mindennap terítékre kerül. A lélekromboló gondolatok a velejéig meg tudják keseríteni az embert, így elveszítjük azt a képességünket, hogy boldoggá tegyük saját magunkat. Ahelyett, hogy az utolsókat rúgó kapcsolatba feccöljük az energiánkat, végre újra felfedezhetjük a világ szépségét, áldozhatunk a kedvenc elfoglaltságunk és hobbink oltárán is, végre újra szenvedéllyel és szeretettel fordulhatunk az emberek és a környezetünk felé. Ezáltal valóban boldogabbak és értékesebbek is lehetünk.

Ha átjutunk a kezdeti sokkon, és elfogadjuk, hogy a döntés, amit annak idején hoztunk, nem tart örökké, a világ is kinyílik a számunkra, és olyan életet élhetünk végre, amit megérdemlünk. A kedélyállapotunk javulásával párhuzamosan az egészségünk is visszatér, fittebbnek, energikusabbnak érezzük majd magunkat. A lényeg abban van, hogy elfogadjuk a válást, elengedjük a mérgező kapcsolatot, és megtaláljuk azt az egykori boldog, életteli, vidám önmagunkat, aki annak idején oly sok reménnyel tekintett az előtte álló esztendőkre. Amint láthatjuk, a válásból is rengeteget lehet profitálni, csak merjünk teret és időt engedni saját magunknak.

Print Friendly, PDF & Email
Címkék: