A hatékony diéta feltételei

Fogyókúra-Diéta  No comments

Sokat gondolkodtunk már azon, hogy ideje lenne egy kicsit leadni a feleslegekből, de nem sikerült elhatározni magunkat? Nos, a hatékony diéta elszántságot és akaraterőt igényel, az eredmények azonban megérik a fáradozásokat. A diéta általában minden ember szemében kínszenvedésként jelenik, meg és sokan úgy tartják, hogy garantáltan éhezni fognak, ami egyáltalán nem igaz. A diétának nem feltétlenül kell erről szólnia.

Az első lépés általában az étrend megváltoztatása. A szénhidrát és zsírszegény ételek behozatala étrendünkbe és a régi zsíros ételek fogyasztásának csökkentése. Először nem is kell feltétlenül kevesebbet ennünk, csak elég, ha más, de egészségesebb ételeket fogyasztunk. A mennyiséget idővel elkezdhetjük csökkenteni, hogy a gyomrunk megkezdje az összeszűkülés folyamatát. Ez az a rész, ahol a legtöbben feladják, hiszen az éhség sajnos nem elkerülhetetlen ennél a résznél. A hatékony diéta azonban csak megfelelő elszántsággal és kitartással sikerülhet. Az eredményes diéta része továbbá az is, hogy ha sikerült lecsökkentenünk súlyunkat, akkor ne térjünk vissza egyből hagyományos étrendünkhöz, hanem próbáljunk igazodni az új étrendhez és megtartani azt, hiszen a diéta eredménye csak így lehet tartós.

Léteznek előre meghatározott diéták is, mint például az 1000 kalóriás módszer, de ott vannak például a különböző étrendek, mint az energiaszegény, fehérjeszegény, szénhidrátszegény, zsírszegény, stb. Mindegyik étrendnek megvannak a maga előnyei és hátrányai is. Nekünk kell tudni, hogy melyiket válasszuk és miért. Erről érdemes egy hozzáértő emberrel, tanácsadókkal is konzultálni a lehető legsikeresebb diéta érdekében.

Print Friendly, PDF & Email
Címkék:  ,