A hatástalan fogyókúrák titka

Fogyókúra gyorsan – a titok, amire a legtöbb hölgy roppant kíváncsi. Nos, a két nem képviselői közül határozottan a hölgyek azok, akik örök elégedetlenséggel mustrálgatják magukat a tükörben, sok esetben eltúlozva a saját testükkel, alakjukkal kapcsolatos problémát. Amint egyre melegebbre fordul az időjárás, úgy szavaz több nő bizalmat az önsanyargató diétáknak, kínzó, esztelen fogyókúráknak. Ennek oka egyértélmű. Közelednek a rettegett nyári hónapok, amikor a meleg időjárás miatt, egyre lengébbek az öltözetek, kevesebbet takarnak a vélt vagy valós plusz kilókból.

Fogyókúra gyorsan – lehetséges volna?

Drasztikus fogyókúrával bizony minden lehetséges. A hatékonyság és a hosszú távú eredmény viszont már teljesen más lapra tartozik. Nem kell ahhoz brit tudósnak lenni, hogy tudjuk, a kilók bizony nem olvadnak le varázsütésre rólunk, ha mégis, csak erősítésért mennek. Ezt a jelenséget nevezzük yo-yo effektusnak. Ez a gyors fogyás, majd ugyanolyan gyors hízás folyamata. Ha mihamarabbi súlyvesztésre vágyunk, viszont okosan, nem esztelen módon látunk neki a kívánt álomalak megvalósításához, már sokkal effektívebbek lehetünk a fogyókúra alatt és után is.

Miért veszélyesek a villámdiéták?

A villámgyors diéták bár működnek, nagyon veszélyesek a szervezet szempontjából, sőt, ha nem hagyunk fel velük idejében, súlyos megbetegedéshez is vezethetnek.

Nem a kitartásunkkal van a baj

Elsőre talán azt gondolhatjuk, a yo-yo effektus azért érvényesülhet, mert az önsanyargatás hosszú napjai után szívesen ajándékozzuk meg magunkat néhány jutalomfalattal. Ez az esetek többségében nem helytálló, sőt, az ellenkezője az igaz. A koplalás beépül az életvitelünkbe és egy hosszú fogyókúra után már enni sem úgy kívánunk, mint azelőtt. Mégis hízni kezdünk – vajon miért?

Fogyókúra gyorsan – a testünk pánikolni kezd

A testünk rendkívül okos, precíz gépezet. Amennyiben gyors zsírvesztést tapasztal, azt feltételezi, hogy éhezünk. Ennek az általa vészhelyzetnek titulált szituációra érthető válaszreakciót produkál: tartalékolni kezd. Sőt, onnan vesz el, ahonnan nem kéne és leépíti az izmokat. A gyors fogyás hatására a testünk behúzza a vészféket és lelassítja az emésztést. A test elraktározza azt a kevés extra energiát, amihez hozzáfér, mi pedig ennek a pánik-helyzetnek a hatására nem fogyni vagy a súlyunkat megtartani vagyunk képtelenek, de hízni kezdünk.

Fogyókúra gyorsan – a hiánybetegségek kialakulását is előidézheti

A túlságosan gyors fogyás megbetegíthet minket, tönkreteheti az emésztőrendszerünket, arról nem is beszélve, hogy az immunrendszert is meggyengíti. Ha látványos eredményeket szeretnénk produkálni, belátható időn belül, iktassunk ki néhány szénhidrátforrást az életünkből! A szénhidrátok kiiktatására sokan ökölszabályként tekintenek, holott a valóságban nem minden szénhidrát eredendően „rossz”. A cukrot és a fehérlisztet valóban okos ötlet likvidálni a táplálkozási szokásainkból. Viszont a szintén gazdag szénhidrátforrásnak számító quinoát vagy az édesburgonyát érdemes rendszeresen fogyasztani a diéta napjai alatt is, hiszen táplálók és jót tesznek a szervezetnek.

Fogyókúra gyorsan- léteznek veszélyek is

Csodálatos eredményeket ígérő készítmények, amelyek koplalás és mindenféle nehézség nélkül váltják valóra a tökéletes alakról szőtt álmainkat? Túl szép, hogy igaz legyen! Valószínűleg így áll a helyzet. Bár nagyon népszerűnek számítanak, sajnos a tapasztalat azt mutatja, a legtöbb fogyókúrás szerek nemcsak eredménytelenek, de veszélyesek is. Ráadásul némelyik hosszú távú mellékhatásokkal is rendelkezik. Ha tehetjük, inkább kerüljük el ezeket a szintetikus úton előállított anyagokat.

Sikeres az 5 napos fogyókúra?

A fogyókúrázók körében az egyik legnépszerűbb eljárásnak számít az 5 napos fogyókúra. Nem véletlen ez, hiszen egy rendkívül megengedő, viszonylag kényelmesen megoldható diétáról van szó. A szóban forgó fogyókúra napjain nemcsak zöldséget ehetünk, de halat, szárnyast és tejtermékeket is. Az 5 napos fogyókúra során tilos az alkohol, a péktermékek és meglepő módon a gyümölcsök fogyasztása is. Akik már próbálták, gyors súlycsökkenésről számolnak be. Persze a módszer csak abban az esetben hatásos, ha csupán néhány kilótól szeretnénk megválni.

Fogyókúra -1 hét alatt 10 kiló?

Ne essünk bele a csapdába! Több internetes diéta ilyen és ehhez hasonló hajmeresztő eredményeket ígér. Bár szépen hangzik, pláne ha fontos esemény apropóján szeretnénk könnyebbek lenni néhány kilóval, de ne dőljünk be ezeknek a kecsegtető ígéreteknek!

Hatékony fogyókúra gyorsan?

A téma szakértőinek egybecsengő véleménye szerint, a hosszú távú siker kulcsa az életmódváltásban rejlik. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy bár látványosan fogyhatunk az önsanyargató fogyókúra vagy a csodaszereknek titulált produktumok hatására, a plusz kilók jelentkezni fognak, amikor egy kicsit is letérünk az útról. Ezzel szemben, az étkezési szokásaink megreformálása, a rendszeres mozgás jelenti a maranadó súlyvesztés kulcsát.